Hendrik Mgina

Game Portofolio

cop

Visie op studie en beroep

Ik ben erg geïnteresseerd in het maken van werelden, dus niet de directe gameplay maar de verhaal en wereld erachter. De storytelling, world en character building. Vakken die hiermee te maken hebben spreken me dus het meeste aan. Vakken die me minder aanspreken zij theoretische vakken die met data en code te maken hebben zoals databases. Deze vallen buiten mijn interesses. Na mijn studie zou ik graag dingen willen doen met de game design, taken die veel met creativiteit te maken hebben. Wat ik graag zou willen vermijden zijn taken die heel veel met puur code te maken hebben en documentatie is iets wat ik niet graag doe. Voor stage zou ik games willen introduceren op een bedrijfstak waar het niet is gedaan , bijvoorbeeld met serieus games.

Tijden de themasemesters wil ik beter leren schrijven. Uit eigen ervaring met mislukte pogingen om een boek te schrijven ben ik niet erg goed met zins opbouw. Hier zou ik graag beter in willen zijn zodat de teksten die ik schrijf interessanter en makkelijker zijn om te lezen.

Na mijn studie wil ik graag game development doen op kleine schaal. Het liefst bij een klein bedrijf of zelf. Ik wil graag mijn werk kunnen zien in het eindproduct en niet als heel kleine deel van het geheel.

Studievoortgang

Vorige jaar heb ik de vakken Simulation & physics en game programming &architecture niet gehaal en ik kwam hierdoor uit op 54 studiepunten. Beide vakken hadden te maken met class- oriented programming en c# waarvan ik wegens ziekte de basis had gemist. Ik was dus het grootste deel van de tijd achterstanden aan het inhalen en tegelijkertijd moest ik andere vakken bijhouden. Dit ging niet goed en ik haalde uiteindelijk de vakken dus ook niet.

Beide studie onderdelen ga ik op het eerst mogelijk moment inhalen. en om te zorgen dat ik ze dit keer ga halen ben ik al met moeilijke onderdelen aan het oefenen.

Sterke-zwakte analyse per competentie

1 = nog weinig ontwikkeld

5 = zeer ver ontwikkeld

1 2 3 4 5
1 Professioneel vakmanschap x
2 Onderzoekend vermogen x
3 Leervermogen x
4

Communicatief vermogen

x
5

Beroepsethiek en maatschappelijke orientatie

x
6 Samenwerken x

Professioneel vakmanschap: ik heb best veel geleerd over het vak sinds ik aan de opdeiding ben begonnen en heb dus op het gebied van professioneel vakmanschap veel ontwikkeld, toch weet ik dat er noch veel meer te leren valt en dat het veel efficiënter had gekund.

Onderzoekend vermogen: op het gebied van informatie zoeken en deze informatie analyseren ben ik erg goed in geworden maar deze informatie ook goed vast legen is iets waar ik heel slecht in ben.

Leervermogen: leren is iets wat bij mij alleen goed gaat als ik bezig ben met een onderwerp wat voor mij interessant is. Leren wegens verplichting werkt uiteindelijk wel maar dan doe ik alles vaak last minute. Ik kan dus redelijk goed leren maar efficiëntie hierbij kan soms ook erg laag zijn. Het help erg dat ik studeer voor een vak wat mijn interesseert.

Communicatief vermogen: van natuur ben ik iemand die vaak communicatie vermijd ik vind het dus nog moeilijker om in team verband feedback te kunnen geven op teemleden, het liefst wil ik confrontatie vermijden. Ik heb door retrospectives op dit gebied voortgang gemaakt maar is nog veel plaats voor verbetering.

Beroepsethiek en maatschappelijke oriëntatie: ik ben multicultureel opgevoed en door het leven in verschillende wereld delen heb ik meer dan gemiddeld verstand van verschillende ethiek en maatschappijen maar door mijn terug houdende personaliteit. is het moeilijk om me snel aan te passen om mijn omgeving.

Samenwerken: het liefst heb ik altijd alleen gewerkt om discussies en confrontaties te vermijden ik heb op dit gebied dus veel voortgang moeten boeken in de vorige school jaar om goed in team verband projecten tot een goed einde te kunnen brengen, toch werk ik nog altijd het liefst alleen en zelfs in groep verband vindt ik het vaak prettig om een eigen stukje te hebben. Ik heb dus nog veel te leren op dit gebied.

Ontwikkeldoelen en actieplan

Professioneel vakmanschap:

Ik wil de komende half jaar git goed beheersen, dit zal gehaald zijn wanneer ik code kan pullen, pushen en merge conflicten kan oplossen. Dit is wil ik leren omdat dit een veel gebruikte tool is bij het in teamverband werken met code.

Communicatief vermogen

Tijdens de komende half wil ik leren om doel gericht te rapporteren en informatie door te geven aan anderen. Rapporteren is nog een belangrijk onderdeel van in teamverband werken en ook duidelijk doorgeven van informatie. Om te kijken of ik hier voortgang in maak zal ik alle rapporten bijhouden in mijn portofolio zodat ik deze achteraf kan bekijken.